dimarts, 30 de desembre del 2014

El virus del refredat

La primera reacció de la major part de metges, pares i malalts és voler baixar la febre quan apareix.
Però actuar així és una ximpleria majúscula. Ara veurà per què.
Els virus entren generalment en el cos pel nas o la boca. Penetren en una cèl·lula i es reprodueixen al seu interior fins que aquesta queda totalment plena. Colonitzada per complet, la cèl·lula mor, explota i tots els virus surten i es dispersen. Cada un entra en una cèl·lula sana i el cicle torna a començar. Per tant, la propagació del virus és molt ràpida. Són tantes les cèl·lules que moren que la persona no triga a patir lesions en els òrgans. Li fan mal les articulacions, el cap, els músculs, la panxa, les orelles o altres zones.
Per sort, el cos no es queda sense actuar davant d'una invasió de virus.
Des que un virus penetra en una cèl·lula, aquesta allibera substàncies que fan que s'inflamin els vasos sanguinis propers. La sang circula amb major lentitud i s'acumula en el lloc de la infecció, el que permet als glòbuls blancs travessar la paret dels vasos sanguinis i unir-se a la cèl·lula infectada.
La inflamació és un mecanisme natural i espontani de defensa de l'organisme davant de qualsevol agressió. La cèl·lula infectada es troba envoltada de milions de glòbuls blancs que bloquegen l'oxigenació. Com que no es pot efectuar la respiració metabòlica, la cèl·lula fermenta i produeix diòxid de carboni i àcid làctic, el que crea una acidesa en la cèl·lula que bloqueja la reproducció dels virus. Així mateix, el catabolisme cel·lular incrementa la temperatura local, el que propicia la mort dels virus.
Per descomptat, la cèl·lula també mor, però la propagació del virus s'atura, que és més important.
En morir la cèl·lula ho fan també els leucòcits, alliberant determinades substàncies que, eleven la temperatura corporal, provocant així la febre.
Com veu, l'estratègia de reacció del cos és doble: d'una banda augmenta la temperatura local, on la cèl·lula malalta, i augmenta la temperatura general del cos, que és la febre. Aquestes dues reaccions contribueixen a aturar la infecció viral.


Consells dietètics

De sobres és conegut que la vitamina C és un dels nostres millors aliats, de manera que estar ben abastits de taronges, mandarines, llimones, aranges, kiwis, cols, pebrots i tomàquets, pot evitar-nos més d'un mocador.
Les vitamines A, E i el seleni, són antioxidants naturals i resulten imprescindibles perquè el nostre organisme mantingui una correcta resposta immunitària. Això ho aconseguim amb pastanagues, espinacs, melons, mànecs, fruits secs, llet de soja, llegums, cereals integrals i marisc en general.
Per mantenir a ratlla els bacteris, no hem d'oblidar prendre aliments que tinguin propietats immunoestimulants, desinfectants i antibiòtiques, com ho són l'all, la ceba, l'orenga, l'alfàbrega, el te, la camamilla, la cúrcuma, el iogurt i per descomptat la nostra estimada mel.

Però sense oblidar la gran importància de l'aigua en els refredats per a poder eliminar totes les substàncies eliminades per les cèl·lules per a eliminar als virus.

Com podem veure, és increïble comprovar com el que feien i deien les nostres mares, ties i àvies quan ens escoltaven esternudar era, en la majoria de les ocasions, més que correcte. En el meu cas era omplir un gran got amb suc de taronja i un parell de cullerades de mel.


Consells per eliminar el virus (no es recomanable si estás embarasada, si tens febre o si tens contraindicacions per a tractaments amb calor)

Trieu el moment en què pugui tenir diverses hores de tranquil·litat per davant. Begui dos gots d'aigua mineral i vagi bevent més aigua durant i després del tractament. Prepareu un bany d'aigua calenta.
Entreu a la banyera i vagi tirant aigua calenta fins que arribi al llindar de temperatura que pugui suportar.

Prengui la temperatura mentre s'està banyant, sota l'aixella. Quan arribi als 38,5 ° C, compti 20 minuts. Normalment, ja haurà començat a suar molt abans d'arribar a aquesta temperatura. Begui aigua mineral, però no ha d'estar freda.
Sortiu del bany un cop transcorreguts els 20 minuts. Compte en sortir, ja que sovint es troba feble en aquest moment. Cal assecar ràpidament, tapeu-vos el cap amb una tovallola i posi el barnús.
Fiqueu-vos ràpid al llit abans de refredar-se. En aquest moment hauria de tenir tanta calor que suarà en abundància, que és exactament l'objectiu que es persegueix. Quedi tapat.
Entre 45 minuts i dues hores més tard, recuperarà de manera natural la seva temperatura habitual. Abans de començar a tenir fred, treguis el barnús humit per evitar refredar-se de nou.
Podeu tornar a iniciar el cicle diverses vegades i per a gairebé totes les infeccions. No obstant això, aquesta teràpia és especialment eficaç a l'inici de la malaltia.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada