dimarts, 23 de desembre del 2014

El mateix dia

Començant el dia
No crec que l'esmorzar sigui el menjar més important del dia , però en aquest cas sí recomano començar el dia amb alguna cosa saciant , amb bona quantitat de proteïna , greix i pocs carbohidrats . Un remenat d’ous amb alvocat és una bona opció. Afegeix una mica de canyella al cafè , per la seva capacitat per millorar la sensibilitat a la insulina .

Unes hores abans
- Menja una fruita . Múltiples estudis ho associen amb una disminució de la resistència a la insulina.
- Beu molta aigua . No sóc dels que recomanen estar tot el dia amb l'ampolleta d'aigua . És antinatural i innecessari , però hi ha excepcions . Aquest és un dia on beure més enllà de la set t'ajudarà a sentir-te més saciat .
- Entrena . Idealment una o dues hores abans , per buidar el glucogen . Una sessió de peses , entrenament per intervals o potser la setmana 10 de meu programa. Si només tens 5 minuts , prova amb 200 flexions . L'exercici augmenta la proteïna transportadora de glucosa , GLUT4, el que millora la sensibilitat a la insulina en els teus músculs . Això aconsegueix maximitzar el percentatge d'energia del menjar següent que s'utilitzarà per sintetitzar múscul , minimitzant les calories que passen a augmentar les teves reserves de greix .

Durant el menjar
Encara que per definició el concepte de menjar trampa assumeix certa quantitat de menjar ' escombraries ' , intenta que la ràtio no sigui massa desproporcionat , amb alguns petits ajustos intel·ligents : pa integral millor que pa blanc , gelat casolà millor que alguna versión comercial desnatada , pizza de qualitat millor que Pizza Hut , aliments fregits en oli d'oliva millor que en oli vegetal , vi millor que cervesa ... en fi , tot ajuda.
D'altra banda , la teva estratègia a l'hora de seqüenciar l'apocalipsi alimentari també importa . Ja coneixes la capacitat saciants de la proteïna ; atacar en primer lloc el be i el besuc farà que et  sacies amb menjar de més qualitat . Deixa per després el carbohidrat refinat.
Encara teva atenció estigui en les converses / xafarderies familiars o de l'oficina ( i aquí és on ha d'estar en aquestes ocasions ) , posa cert control mental de tant en tant. Primer per assegurar que estàs realment gaudint del menjar, segon per evitar excessos innecessaris.
Aprofita la llei dels rendiments decreixents . Aplicat al menjar vol dir que el primer mos del brownie sap a glòria ; els següents segueixen augmentant la teva satisfacció , fins potser el mos 5 o 6. A partir d'aquí , cada tros addicional sap una mica pitjor que l'anterior . Identifica aquest punt , i atura't . Tens poc a guanyar amb cada mossegada addicional .

Acaba el menjar amb un cafè generós . La cafeïna accelera el metabolisme i el moviment peristàltic de l'intestí. Encara que la idea general és intentar aprofitar al màxim els nutrients que consumeixes , aquest és un dels dies on no passa res si part del menjar et travessa sense ser absorbida.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada