dilluns, 12 de gener del 2015

La dieta definitiva

Moltes vegades tenim la sensació que, tot i que haguem fet una dieta equilibrada, no funciona. I és que no es tracte de menjar menys durant una temporada, sinó que s’ha de canviar l’actitud davant del menjar.



Quantes vegades has fet dieta i t’has adonat que no funcionava? Això no significa que ho hagis fet malament o que la dieta no sigui la adequada, moltes vegades darrere d’aquest fracàs hi ha una falta de motivació i força de voluntat. I és que la part emocional de cadascú té una importància vital quan es tracta de fer dieta.

EL SECRET PER ACONSEGUIR RESULTATS DEFINITIUS
Encadenar una dieta “miraculosa” amb una altra no és sa. A part que poden arribar a amargar-te l’existència a causa de la seva gran restricció.
·         Fes un canvi. Segur que intueixes que el que et convé ara és agafar “la paella pel mànec”. Necessites canviar, aprendre a menjar bé, seguint les pautes nutricionals saludables.
·         Fes crit a la teva força interior. Si estàs convençut de voler canviar, ho aconseguiràs.

ACONSEGUEIX-HO AMB TRES PASSOS
  1.  Preparat bé. Abans de començar la dieta t’has de preparar psicològicament. Conèixer bé els teus objectius, els teus motius i motivacions t’ajudarà a començar amb seguretat.
  2.  Segueix les pautes. El teu objectiu és aprendre a menjar bé. És bàsic que segueixis les pautes nutricionals que et digui el professional.
  3. Referma el canvi. Oblida-te’n de què la dieta comença i acaba. A partir d’ara el que comences és una etapa en la qual podràs aplicar el que has aprés i menjaràs bé sempre.


BUSCA LES RAONS
Si vols controlar el teu pes i tenir una bona salut, tan important com la dieta, és estar convençut del canvi que faràs. Abans de fer una dieta sempre has de fer una valoració del que estàs disposat a fer i t’has de treure les barreres i les pors que et paralitzen a l’hora de posar-te a dieta.

LA CLAU PER ACONSEGUIR-HO ETS TU MATEIX.

Has de tenir en compte que ho fas per tu. Si algú t’ha aconsellat fer dieta, no ho facis per justificar-te davant seu. El que és important ets tu i no has de començar una dieta si no ho vols fer. Ha de sortir de tu prendre la decisió, si no serà un fracàs.

PERQUE VOLS FER DIETA?

És important que pensis en els motius pels quals vols fer dieta, però també és important saber amb quines barreres et pots trobar. Per això, abans de començar cal que analitzis les pedres que et pots anar trobant i les solucions que necessitaries per a treure-les. El fet que facis una anàlisis prèvia t’ajudarà a solucionar més fàcilment les adversitats del nou camí cap a la vida saludable.

TROBA ELS MOTIUS PER A FER DIETA

Si no tens clar del tot la decisió de fer o no fer dieta, et convé fer un exercici que et vindrà molt bé per a prendre consciència del que és bo i el que és dolent que té prendre la decisió de fer o no fer el canvi. Aquest exercici consisteix a omplir la taula següent:

LA DIETA....
FER-LA
NO FER-LA
Que té de bo?


Que té de dolent?



 

INTERIORITZAR EL LEMA

Repeteix-te l’objectiu diàriament. T’ajudarà. A poc a poc aquesta idea s’anirà convertint en una filosofia de vida però sense que es converteix-hi en obsessió. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada