dimecres, 11 de febrer del 2015

Deixa que la fibra treballi mentre tu descanses




L'últim àpat del dia ha de ser aviat i lleuger per permetre un son reparador i facilitar la digestió.

Un sopar saludable no ha de diferir molt del dinar, simplement s'ha de fer de manera més lleugera, amb aliments de qualitat i amb elaboracions senzilles.
El sopar ha de proporcionar, aproximadament, el 30% de les calories diàries i incloure tots els nutrients que l'organisme necessita (hidrats de carboni, proteïnes i grasses).

Els processos culinaris que produeixen un estovament dels aliments faciliten la digestió. Per això, els aliments cuinats al vapor, bullits o a la papillote són dels més recomanats per a sopar.

Sopar aviat és millor
El sopar ha de fer-se durant una franja horària prudent perquè el cos faci la digestió abans de ficar-se al llit i faciliti el descans nocturn. Un estudi de les Universitats de Murcia, Harvard i Tufts, ha determinat que aquelles persones que sopen més tard, són les que menys pes han perdut.
I és que per aprimar-se i per a tenir una vida saludable, és important vigilar el que es menja però també quan es menja. Mentre dormim, el fetge aprofita per posar en marxa un sistema de neteja i depuració. Si la ingesta ha sigut excessiva, abundant en proteïnes i grasses, aquest procés s'alenteix.


No te'l saltis
Restringir el sopar pot provocar que ens despertem durant la nit per a menjar el primer que ens apeteixi. Els investigadors de Murcia, Harvard i Tufts van constatar que aquelles persones que se saltaven el sopar, presentaven amb més freqüència una variant en el gen encarregat de codificar una proteïna implicada en el rellotge circadià, que marca els horaris del nostre organisme.
Tampoc és convenient arribar amb massa sensació de gana a l'hora de sopar. Si durant el dia fem una alimentació equilibrada i saludable, no tindrem aquella sensació o aquella necessitat de menjar al final del dia.


L'elecció més adequada
Per controlar el pes i tenir una millor salut és preferible fer un sopar amb aliments rics en proteïnes i fibra. La fibra dietètica té un gran prestigi. Es diu que és el millor netejador interior del nostre organisme en tractar-se de molècules que no som capaços d'assimilar i que recorren el tracte intestinal arrastrant o absorbint l'excés de grasses i hidrats de carboni.
Per evitar males digestions, equilibra el consum de fibres que provinguin de les fruites, verdures o cereals integrals.


FUNCIONS DE LA FIBRA

Fomenta el moviment intestinal (peristaltisme)
Ajuda a netejar el sistema digestiu de residus
Elimina toxines de l'organisme
Combat el sobrepès
T'ajuda a reduir el colesterol
Regula la glucèmia (important per diabètics)
Aporta regularitat a la funció intestinal
Evita l'estrenyiment
Dóna sensació de sacietat
T'ajuda a aconseguir un abdomen més pla




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada