L'últim àpat del dia ha de ser aviat i lleuger per permetre un son reparador i facilitar la digestió.
Un sopar saludable no ha de diferir molt del dinar, simplement s'ha de fer de manera més lleugera, amb aliments de qualitat i amb elaboracions senzilles.
El sopar ha de proporcionar, aproximadament, el 30% de les calories diàries i incloure tots els nutrients que l'organisme necessita (hidrats de carboni, proteïnes i grasses).
Els processos culinaris que produeixen un estovament dels aliments faciliten la digestió. Per això, els aliments cuinats al vapor, bullits o a la papillote són dels més recomanats per a sopar.
Sopar aviat és millor

I és que per aprimar-se i per a tenir una vida saludable, és important vigilar el que es menja però també quan es menja. Mentre dormim, el fetge aprofita per posar en marxa un sistema de neteja i depuració. Si la ingesta ha sigut excessiva, abundant en proteïnes i grasses, aquest procés s'alenteix.

Restringir el sopar pot provocar que ens despertem durant la nit per a menjar el primer que ens apeteixi. Els investigadors de Murcia, Harvard i Tufts van constatar que aquelles persones que se saltaven el sopar, presentaven amb més freqüència una variant en el gen encarregat de codificar una proteïna implicada en el rellotge circadià, que marca els horaris del nostre organisme.
Tampoc és convenient arribar amb massa sensació de gana a l'hora de sopar. Si durant el dia fem una alimentació equilibrada i saludable, no tindrem aquella sensació o aquella necessitat de menjar al final del dia.
L'elecció més adequada

Per evitar males digestions, equilibra el consum de fibres que provinguin de les fruites, verdures o cereals integrals.
FUNCIONS DE LA FIBRA
Fomenta el moviment intestinal (peristaltisme)
Ajuda a netejar el sistema digestiu de residus
Elimina toxines de l'organisme
Combat el sobrepès
T'ajuda a reduir el colesterol
Regula la glucèmia (important per diabètics)
Aporta regularitat a la funció intestinal
Evita l'estrenyiment
Dóna sensació de sacietat
T'ajuda a aconseguir un abdomen més pla
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada